fbpx

AÇEV “Bir Varmış Bin Yokmuş” Hikayesine Bağışlarla Mutlu Son Yazıyor

AÇEV, 23 Nisan’a özel olarak hazırlanan Bir Varmış Bin Yokmuş videosu ile farkındalık ve destek çağrısında bulundu. https://birvarmisbinyokmus.acev.org/

Okuyan Bir Gelecek projesi ile 100 bin çocuğu kitaplarla buluşturmayı hedefleyen AÇEV (Anne Çocuk Eğitim Vakfı), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla “Bir Varmış Bin Yokmuş” kampanyasını başlattı. Kitap sahibi çocuklarla kitabı olmayanların arasındaki farka odaklanan kampanya, 100 bin çocuk hedefine ulaşmak için herkesi Okuyan Bir Gelecek projesine bağış yapmaya çağırıyor. Türkiye’de 5 yaş altı çocukların yüzde 71’inin evinde ya hiç çocuk kitabı bulunmuyor ya da 3’ten az çocuk kitabı oluyor. AÇEV, Okuyan Bir Gelecek projesi ile çocukları erken yaşlarda kitaplarla tanıştırarak sosyoekonomik eşitsizlikleri azaltmayı hedefliyor.

Çocuklara erken yaşta kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı amaçlayan Okuyan Bir Gelecek projesinin 2016’dan beri devam ettiğini, bağış kampanyasının ise 23 Nisan’da birinci yılını doldurduğunu vurgulayan AÇEV Genel Müdürü Sanem Başyurt şunları ifade etti:

“Araştırmalar bize gelir düzeyi yüksek ailelerde çocukların 4 yaşına kadar 45 milyon kelime duyduğunu, gelir düzeyi düşük ailelerin çocuklarının ise sadece 13 milyon kelime duyduğunu gösteriyor. 32 milyon kelimelik fark, çocukların ileriki yaşamlarını etkileyen eşitsizliklerin artmasına neden oluyor. AÇEV olarak bu eşitsizliği azaltmak için herkesi 23 Nisan’da çocuklar için kitap bağışı yapmaya davet ediyoruz.”

Türkiye’nin güçlü markaları Okuyan Bir Gelecek için harekete geçti. Akasya AVM, Akbatı AVM, Fibabanka, Fiba Commercial Properties, Fibaemeklilik, Fiba Holding, Fiba Yenilenebilir Enerji, GAP, Generali Sigorta, Marks & Spencer, Iyzico, Swiss Otel 23 Nisan dolayısıyla Okuyan Bir Gelecek projesine bağış yaparak 10 bin çocuk hedefine ulaşılmasına destek verdi. Projenin ülkenin ekonomik kalkınması için de son derece önemli olduğuna dikkat çeken Başyurt, “Temel okuryazarlık becerileri gelişen çocuk nüfusundaki yüzde 10’luk bir artış, o ülkenin yıllık büyüme oranında binde 3’lük bir artışa denk geliyor. Bu nedenle projenin herkes tarafından sahiplenilmesini çok önemsiyoruz ve iş dünyasının, ülkemizin önde gelen markalarının desteklerinden gurur duyuyoruz. Projemize verilen destek, ülkenin geleceğine yapılan yatırım anlamına geliyor. 23 Nisan’ı birlikte daha coşkuyla ve daha anlamlı kutlayacağız” dedi.

AÇEV'DEN SON HABERLER

Deprem bölgesi çalışmalarımıza destek olun.