fbpx

AÇEV Strateji ve Uluslararası Çalışmalar Direktörü Suna Hanöz’e ECPC’de Yeni Görev

AÇEV Strateji ve Uluslararası Çalışmalar Direktörü Suna Hanöz, Early Childhood Peace Consortium’un (ECPC) Savunuculuk ve Politika Çalışma Grubu Başkanlığı görevini üstlendi. ECPC çatısı altında çalışan Savunuculuk ve Politika Çalışma Grubu akademisyenler, uygulayıcılar ve topluluklarla iş birliği yaparak hem bilgi üretme hem de bu bilgileri çocukların ve toplulukların hayatlarında olumlu değişikliklere yol açacak aksiyonlara dönüştürme misyonuyla çalışmalarını sürdürüyor. Hanöz, grubun tüm bu çalışmalarının liderliğini üstlenecek.

Early Childhood Peace Consortium (ECPC), 2011 yılında Yale Üniversitesi ile başlayan iş birliği kapsamında, AÇEV Mütevelli Heyeti Başkanı Ayşen Özyeğin’in, erken çocukluk ve barışçıl toplumların inşası arasındaki bağların araştırılması vizyonu doğrultusunda kuruldu. AÇEV’in de kurucu üyelerinden olduğu ECPC’nin Yürütücü Komitesi, UNICEF, Yale Üniversitesi, Early Years International, World Vision International, Sesame Workshop, Oxford University, Queens University ve Fetzer Institute dahil, erken çocukluk gelişimi veya barışın inşası alanlarında dünyaca tanınmış ve saygın pek çok uluslararası kuruluştan oluşuyor.

ECPC Yönetim Kurulu ve Danışma Grubu üyeleri ise kurucu kurumlarla direkt bağlantılı yüksek profilli uzmanlardan, üst düzey yöneticilerden ya da erken çocukluk gelişimi veya küresel barışın inşası alanlarında hizmet vermiş liderlerden seçiliyor.

AÇEV'DEN SON HABERLER

Deprem bölgesi çalışmalarımıza destek olun.