fbpx

Babalar Günü’nde yeni kampanya

Bu yıl, Babalar Günü vesilesiyle, ilgili babalık oluşumlarından babalar ile birlikte Adıyamanlı babalar ve çocuklarla buluştuk. Aynı zamanda yeni ilgili babalık kampanyamız “Baba Olmak Var Ya!” / “Benim Babam Var Ya!”, ilk kez bu etkinliklerde görünür hale geldi.

AÇEV olarak yürüttüğümüz babalık çalışmalarımızı, babaların çocuklarının bakımında sorumluluk üstlenmeleri, gelişimlerini etkin bir şekilde desteklemeleri ve çocukları ile demokratik ilişki kurmaları hedefiyle program uygulama ve ilgili babalık savunuculuğu olmak üzere iki temel eksende gerçekleştiriyoruz.

1996 yılından beri uyguladığımız Baba Destek Programı, bir yandan babaları ebeveynlik rollerinde desteklerken diğer yandan onlar için bir çeşit sosyal etkileşim ve dayanışma ortamı da sağlıyor. Program tamamlandıktan sonra da ilgili babalık kazanımlarını sürdürmek ve yaygınlaşmasına destek olmak, yerel ve ulusal düzeyde ilgili babalık üzerinden savunuculuk faaliyetleri yürütmek, kendi aralarında dayanışma ve sosyal destek ağı oluşturmak isteyen program katılımcısı babaların bir araya gelerek oluşturduğu, 10 ilde toplam 12 farklı ilgili babalık oluşumu bulunuyor.

Babalar Günü’nde, İlgili Babalar Ankara, Eskişehir İlgili Babalar Platformu, Samsun İlk İş Babalık Platformu ve Trabzon Babalar İnisiyatifi’nin üyeleri ile birlikte, Adıyaman’da konteyner kentte yaşayanları ziyaret ettik ve farklı yaş gruplarına yönelik çocuk etkinlikleri düzenledik. Adıyaman Çocuk ve Aile Merkezimizde babalarla dayanışma buluşması gerçekleştirdik.

Yeni ‘İlgili Babalık’ Kampanyamız

Yaptığımız araştırmalar ve sahada edindiğimiz deneyimler, çocukların gelişiminde oldukça önemli rol oynayan babaların, ‘ilgili’ babalar olabilmeleri için çok yönlü desteğe ihtiyacı olduğunu gösteriyor. Destek programlarımız, farkındalık faaliyetlerimiz ve kampanyalarımızla ilgili babalığı vurgulamaya devam ediyoruz.

Babaların baba olmak konusunda hissettiklerini paylaştığı; çocukların ise babalarını anlattığı samimi sözler aracılığıyla ilgili babalığın önemini vurguladığımız yeni kampanyamızı, Baba Olmak Var Ya! ve Benim Babam Var Ya! sloganları ile 2023 yılında hayata geçirdik.

Kampanya kapsamındaki mesajlarımız, dört temel alan ve bunlara ek olarak savunuculuk çerçevesinde şekilleniyor. Kampanya ile babanın çocuğunun bakımına katılması ve gelişimini desteklemesi; çocuğuyla birlikte zaman geçirmesi ve yakın bir ilişki kurması; birey olarak kabul ederek çocuğuyla demokratik ilişki geliştirmesi; kız ve oğlan çocukları arasında ayrım yapmaksızın eşit desteklemesi gibi temel alanlara dikkat çekmeyi hedefliyoruz. Aynı zamanda kampanya, babalık uygulamaları ve babalık konusundaki algı üzerinde etkisi olan kurum, kişi ve aktörlerde farkındalık ve tutum değişikliği yaratacak savunuculuk mesajları içeriyor.

AÇEV olarak yürüttüğümüz babalık çalışmalarıyla ilgili ayrıntılı bilgiye ilgilibabalik.org adresinden ulaşabilirsiniz.

AÇEV'DEN SON HABERLER

Deprem bölgesi çalışmalarımıza destek olun.