fbpx

ÇOCUKLAR İÇİN “YENİ NORMALE” GEÇİŞ NASIL OLMALI?

Okulların ne zaman ve hangi şartlarda açılacağı konusu gündemde olmaya devam ederken, ebeveynler çocuklarını “yeni normale” hazırlamaya çalışıyor.  AÇEV uzmanlarına göre, “yeni normale” geçiş süreci yumuşak ve kademeli biçimde tasarlanmalı. Hazırlık kapsamında, ebeveynler için bazı öneriler derledik.

 

  • Çocuklar dışarıya çıkmak ve okula gitmek konusunda zorlanmamalı, aileler çocuklarının kendi mizacına uygun ve ihtiyaçlarına odaklı şekilde hareket etmeli.
  • Yetişkinler çocukları yaşadığımız bu olağanüstü süreç boyunca ve sonrasında salgınla ve bundan sonraki süreçle ilgili olarak yaşlarına uygun biçimde bilgilendirmeli, her daim sorularını sabırla yanıtlamalı.
  • Çocukların fiziksel mesafeye dikkat etmesi gerektiğini aileler özellikle küçük yaştaki çocuklarına devamlı sabırla anlatmalı. Bu noktada çocuğun korkmasın engellemek ve tedbir almasını sağlamak arasında bir denge olmalı.
  • Ebeveynlerin çocuklara ne söylediği kadar kendi aralarında konuştukları da çocukları çok etkiler. Çocuğun dışarıya çıkarkenki güven duygusu zedelenmemeli.
  • Çocukların yetişkinlere yönelik haberlere maruz kalmamaları sağlanarak çocukların süreç hakkında duydukları kaygının yükselmesi önlenmeli.
  • Çocukların hareket etme ihtiyacı bu dönemde de göz ardı edilmemeli ve çocukların güvenli açık alanlarda vakit geçirmeleri, oyunlar oynamaları ve enerjilerini atmaları sağlanmalı.

AÇEV'DEN SON HABERLER

Deprem bölgesi çalışmalarımıza destek olun.