fbpx

İşyerlerinde İlgili Babalığı Destekliyoruz

Babaların çocuk gelişimine ve bakımına dâhil olmalarının önündeki bariyerlere baktığımızda, uzun çalışma saatleri, düşük kadın istihdam oranı, kamunun, özel sektörün, zaman zaman sivil toplumun ve akademinin çocukla ilgili her türlü konuda ağırlıkla anneyi sorumlu görmesi ve yönlendirmesi gibi pek çok neden sayabilir, bu nedenleri artırabiliriz.

İlgili ve sorumluluk üstlenen babalığın güçlenmesi ise ancak tüm paydaşların birlikte ve birbirini etkileyerek hareket etmesi, sorumluluk almasıyla mümkün. Meselesinin en önemli paydaşlarından biri olan özel sektör ise insan kaynakları politikalarından ürün ve hizmetlerine kadar ilgili babalığı gündemine alarak, babaların çocuk bakımı ve gelişiminde sorumluluk üstlenebilmesi için büyük bir değişimin öncüsü olabilir.

İlgili babalığın yaygınlaşmasında önemli paydaşlardan biri olan özel sektörün bu amaçla neler yapabileceğine dair fikir vermesi ve rehberlik etmesi amacıyla İşyerlerinde İlgili Babalığın Desteklenmesi Rehberi’ni hazırladık; herkes için yol gösterici olmasını ümit ediyoruz.

Rehber için tıklayınız.

AÇEV'DEN SON HABERLER

Deprem bölgesi çalışmalarımıza destek olun.