fbpx

Mert Fırat ve Tilbe Saran Çocuklar için Kitap Okudu

Çocuklara erken yaşlarda kitap okunması konusunda toplumda farkındalık yaratmayı hedefleyen Okuyan Bir Gelecek projesine destek veren ünlüler arasına Mert Fırat ve Tilbe Saran katıldı. Proje kapsamında Mert Fırat Sarıgaga Yayınları’ndan çıkan Tarık ve Beyaz Karga; Tilbe Saran ise İthaki Çocuk Yayınevi’nin İyi Kalpli Cadı Çiki – Doğum Günü kitaplarını okudular.  

AÇEV’in 23 Nisan’da yayın hayatına başlayan Okuyan Bir Gelecek dijital platformu için kitap okuyan ünlü isimler arasında Beren Saat, Cem Yılmaz, Demet Evgar, Genco Erkal, Selçuk Yöntem ve Songül Öden de bulunuyor. Fazıl Say’ın müziklerini üstlendiği proje bugüne kadar 7 bin çocuğu Okuyan Bir Gelecek setleriyle buluşturdu.  

Çocuklara gönderilen setlerin içinde resimli hikaye kitapları, oyun ve etkinlik önerileri, resim defteri, kuru boya, oyun hamuru, geometrik şekil oyunu, bilim çocuk dergisi bulunuyor. Setlerin gönderildiği her haneyi AÇEV’in gönüllü eğitimcileri arayarak ebeveynlere, setin içinde yer alan eğitsel malzemeleri kullanarak çocuklarının gelişimini nasıl destekleyebileceklerini açıklıyor. 

Siz de daha fazla çocuğun kitaplarla buluşmasına destek olmak için Fonzip üzerinden kitap seti bağışlayabilir veya kitap setlerinin oluşturulmasına katkıda bulunabilir; BAGIS yazıp 3747’ye SMS göndererek 20 TL ile Okuyan Bir Gelecek hayalimize ortak olabilirsiniz.  

AÇEV'DEN SON HABERLER

Deprem bölgesi çalışmalarımıza destek olun.