fbpx

Suriyeli Çocuklara Yönelik Yaz Anaokulları Programı

GAP (Güneydoğu Anadolu Projesi) İdaresi ve UNICEF Program İşbirliği Anlaşması kapsamında AÇEV in teknik destek verdiği yaz anaokulları uygulamaları 2017 yılı yaz aylarında hem bölge çocuklarına hem de Suriyeli çocuklara yönelik olarak gerçekleştirildi.

Bu çerçevede Güneydoğu Anadolu’nun 9 ilinde (Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Şırnak ve Urfa) ve Hatay’da, GAP İdaresi’ne bağlı kurulmuş olan Çok Amaçlı Toplum Merkezleri’nde (ÇATOM) yürütüldü. AÇEV’in Yaz Anaokulları Programı kapsamında bölge çocukları için 32 sınıf açıldı ve 547 çocuk eğitim aldı. Suriyeli çocuklar için 104 sınıf oluşturuldu 1.858 çocuğa eğitim verildi. Böylece toplam 136 sınıfta okula başlama yaşındaki 2.405 çocuk eğitim almış oldu.

Proje kapsamında ayrıca, bu illerde Ev Temelli Eğitim Programı (Ev Okulum) kapsamında ev ziyaretleri yapıldı. Haftada bir yapılan ziyaretlerde çocuklara yönelik eğitim kitapçıkları verildi ve annelerle bilgi sohbetleri gerçekleştirildi. Bu program ile 2017 yılı Ocak-Temmuz ayları arasında 4 ilde Suriye’den göç etmiş 1.092 anne ve 1.444 çocuğa ulaşıldı. 2017 Eylül ayında başlayan yeni dönem çalışmaları, 10 ilde hem Suriye’den göç eden, hem de bölgede yaşayan toplam 2.391 anne ve 2.818 çocuk ile devam ediyor.

AÇEV'DEN SON HABERLER

Deprem bölgesi çalışmalarımıza destek olun.