6 Şubat’ta Türkiye ve Suriye’de gerçekleşen ve 50.000’i aşkın kişinin hayatını kaybettiği büyük felaketin üstünden 6 ay geçti ve etkileri ne yazık ki devam ediyor. UNICEF verilerine göre depremden etkilenen, Türkiye’de 2,5 milyonu çocuk olmak...
Deprem bölgesindeki çocukların acil sağlık ve gelişim ihtiyaçları bulunuyor.
Her çocuğun hayata eşit fırsatlarla başlaması, her annenin çocuklarını özgüven ve umutla büyütmesi ve her babanın çocuklarının bakımıyla gelişiminde sorumluluk alması için…
Yaşamın ilk 6 yılı, çocukların iyi yetişmesi için olağanüstü fırsatların olduğu yıllardır. Bu dönem, sağlıklı gelişimin, mutlu ve başarılı bir yetişkinliğin tohumları ekilir. Erken Çocukluk Eğitimi programlarımızla, onların bütüncül gelişimlerini destekleyerek çocukların hayata eşit fırsatlarla başlamalarını ve bu yolla daha adil ve eşit bir topluma katkı sağlamayı amaçlıyoruz.
AÇEV tarafından geliştirilen Anne Destek Programı, 3-6 yaş arasında çocuğu olan ve sosyoekonomik olarak ihtiyaç sahibi anneleri ebeveynlik rollerinde desteklemek amacıyla uygulanıyor. Programda; annelerin çocuk gelişimi konusunda bilgi sahibi olarak çocuklarının gelişimlerini sağlıklı şekilde desteklemeleri ve çocuklarıyla etkili iletişim kurarak aralarındaki ilişkiyi güçlendirmeleri hedefleniyor.
AÇEV tarafından geliştirilen Baba Destek Programı, 3-6 ve 7-11 yaşları arasında çocuğu olan babalara destek vererek çocuğun çok yönlü gelişimine katkıda bulunmayı hedefliyor. Program, babaların çocuklarını destekleyici demokratik tutumlar geliştirmesini sağlayarak çocukların gelişim ve iyi olma halinin en üst seviyede gerçekleşmesini desteklemeyi amaçlıyor. Babaların çocuklarının bakımında ve gelişiminde sorumluluklarını fark etmelerini ve buna uygun tutumlar geliştirilmelerini, çocukları ile karşılıklı ve yakın bir ilişki kurmalarını, çocuklarına zaman ayırmalarını, onlarla etkileşim içinde olmalarını, şiddetin hiçbir türünü uygulamamalarını, çocuklarının eğitim süreçlerine katılmalarını hedefliyor.
AÇEV tarafından geliştirilen Hayat Dolu Buluşmalar Programı, ne işte ne okulda olan 18-40 yaş arası genç kadınların ileri okuryazarlık ve temel yaşam becerilerini destekleyerek toplumsal hayata katılımlarını sağlamayı hedefliyor. Yapabilirlik yaklaşımı ile hazırlanan programda kendini geliştirme, bireysel sağlık, emeğini değerlendirme, eğitime devam etme, çocuk koruma, kentsel hizmetlerden yararlanma, etkili iletişim, haklarını bilme ve kullanma, hayatın içinden matematik ve eleştirel düşünme gibi kadınların güçlenmelerini sağlayan konular yer alıyor.
Ülkede Programlarımızı Yaygınlaştırdık
İlde FaaliyetGösterdik
Gönüllü Eğitimcimizin Desteğiyle Çalıştık
Kişiye TV Programlarımız ile Ulaştık
6 Şubat’ta Türkiye ve Suriye’de gerçekleşen ve 50.000’i aşkın kişinin hayatını kaybettiği büyük felaketin üstünden 6 ay geçti ve etkileri ne yazık ki devam ediyor. UNICEF verilerine göre depremden etkilenen, Türkiye’de 2,5 milyonu çocuk olmak...
Dünyada halen milyonlarca çocuk, okul öncesi eğitime erişim sağlayamıyor. Bu sorunla mücadele etmek amacıyla hazırlanan, sosyoekonomik durumu çok kısıtlı ve daha önce okul öncesi eğitimi almamış çocukların gelişimini hedefleyen AÇEV Yaz Anaokulları Programı, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden sonra...
Hayat Dolu Buluşmalar, 2016 yılından bu yana ne işte ne okulda genç kadınlara, 2019 yılından bu yana da tekstil üretim fabrikalarında çalışan işçi kadınlara yönelik uygulanmaktadır. Program katılımcılarımızın doldurduğu tanıma formları aracılığıyla genel bir katılımcı...
AÇEV Mağaza’da her alışveriş, ihtiyaç sahibi çocuklar ve ebeveynleri için yürüttüğümüz bilimsel temelli programlar için bağışa dönüşüyor.