fbpx

AÇEV Düzenlediği Programlarla İlgili Babalığı Yaygınlaştırıyor

Babaların çocukların bakımında ve gelişiminde sorumluluğu paylaşması ile oluşacak eşitlikçi bir aile ortamı ve bu ortamda çocukların ayrımcılığa maruz kalmadan büyümeleri, onların hem gelişimleri hem de iyi olma hallerini olumlu yönde etkileyecektir. Babaların çocukların bakımına katılması, çocukların gelişimlerini desteklemeleri, çocuklarıyla karşılıklı yakın bir ilişki kurmaları için eğitim programları ve buluşmalar düzenleyen AÇEV Babalık Çalışmaları Birimi, Şubat ayı boyunca yoğun çalışmalar yürüttü. 

Pandemi nedeniyle yüz yüze uygulamalara ara verilmesi üzerine 2020 yazında geliştirilen çevrimiçi Baba Buluşmaları uygulaması, üçüncü döneminde de hayata geçirildi. 2021 yılı Ekim ayında açılan ve Şubat ayına kadar süren toplamda 144 Baba Buluşmaları grubuyla 20 ilden 1915 babaya ulaşıldı. Tamamlanan gruplarda, buluşmalara düzenli katılan babalara katılımcı belgelerini takdim etmek, süreci onlarla birlikte değerlendirmek, karşılıklı teşekkür etmek ve vedalaşmak üzere yüz yüze veya çevrimiçi kapanış buluşmaları gerçekleştirildi. Bu buluşmalarda Baba Destek Programı program eğitimcilerinin ve katılımcı babaların yanı sıra anneler, çocuklar ve işbirliği yapılan kurumların yetkilileri de yer aldı. 

Mart ayından itibaren hayata geçirilecek olan yeni dönem uygulamalarında gerek çevrimiçi Baba Buluşmaları gerekse yüz yüze Baba Destek Programı aracılığıyla yeni babalara ulaşılması, böylece hem çocukların gelişiminin hem de hanelerdeki iyi olma hâlinin desteklenmesi hedefleniyor. Bu amaçla, bir yandan vakıf içerisindeki hazırlıklar devam ederken, diğer yandan Baba Destek Programı program eğitimcileriyle yeni dönemi planlamak ve değerlendirmek üzere 12 yüz yüze ve 6 çevrimiçi toplantı gerçekleştirildi. 

Baba Destek Programı’nın yaygınlaştırılması hedefiyle 24 Ocak – 4 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen Baba Destek Programı Teorik Program Eğitici Eğitimi’ne 15 ilden 48 eğitimci katıldı. Adayların yüksek bir motivasyonla katıldığı eğitim keyifli ve verimli bir şekilde gerçekleştirildi.  

AÇEV'DEN SON HABERLER

Deprem bölgesi çalışmalarımıza destek olun.