fbpx

8 Mart’ta AÇEV Ürünleriyle Kadınların Hayallerine Ortak Olun!

Her 10 kız çocuğundan 1’i nişanlanma, evlenme, hamile kalma ya da anne olma nedenleriyle eğitim hayatını terk etmek zorunda kalmaktadır. Aile içinde çocuğun bakımı ve gelişimine ilişkin temel sorumlulukların sadece annede olması, kadınların eğitime, iş hayatına, toplumsal ve siyasi hayata katılımlarının önünde hala önemli bir engel oluşturmaktadır. 

Çocukların anne ve babalarında gördükleri davranışlar, onların gelecekte nasıl bir birey olacaklarını önemli ölçüde şekillendirir. Demokratik ve eşit ilişkiler kuran, onları cinsiyetlerine göre sınırlamayan, farklı becerilerinin güçlenmesi için çalışan ebeveynler, kız ve oğlan çocukları için eşit bir geleceğin kapılarını aralar. Aile içinden başlayarak kız ve oğlan çocukları arasında ayrım yapmadan, onları eşit bir şekilde desteklemek ve fırsatlardan eşit bir şekilde yararlanmalarını sağlamak kapasitelerinin en iyi şekilde açığa çıkmasına yardımcı olacaktır. Babaların çocukların bakımında ve gelişiminde sorumluluğu paylaşması ile oluşacak eşitlikçi bir aile ortamı ve bu ortamda çocukların ayrımcılığa maruz kalmadan büyümeleri, onların hem gelişimleri hem de iyi olma hallerini olumlu yönde etkileyecektir. 

AÇEV olarak her kız çocuğunun hayatı güvenle keşfettiği ve her kadının kendi hayatı üzerinde özgürce karar alabildiği, ayrımcılığın ve şiddetin her türlüsünden uzak, kendi potansiyellerini gerçekleştirebilecekleri destekleyici bir çevreye ve fırsatlara sahip oldukları bir dünya için çalışıyoruz. 

Siz de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için özel olarak hazırladığımız sertifikalarımızı ve Kadınlar Günü Hediye Paketimizi satın alarak hayallere ortak olma yolumuzda bize eşlik edebilirsiniz. Alacağınız ürünlerle kadınların sosyal hayat içinde daha aktif olmasına, eğitim ve iş hayatında yer almasına, çocuklarıyla daha sağlıklı iletişim kurmasına, aile içi demokrasinin gelişmesine ve çocukların eşitlikçi bir ortamda büyüyerek hayatı güvenle keşfetmesine katkıda bulunabilirsiniz.  

Kadınlar Günü hediyelerimize AÇEV Mağaza’dan ulaşabilirsiniz 

AÇEV'DEN SON HABERLER

Deprem bölgesi çalışmalarımıza destek olun.