fbpx

Babalar Çocuk Bakımında Eşit Sorumluluk Alıyor

Her çocuk belirli bir kapasiteyle dünyaya gelir. Bedensel, zihinsel, duygusal ve sosyal olarak çocuğun sahip olduğu bu kapasitenin açığa çıkması ya da hiç açığa çıkmadan yok olması özellikle çocuğun ilk yıllardaki deneyimlerine bağlıdır. Bu nedenle babanın ilk günden itibaren çocuğa zaman ayırması, yakın bir ilişki kurması, çocukla etkileşime girmesi çocuğun farklı gelişim alanlarını destekler.

Biz de bu doğrultuda İsveç Büyükelçiliği öncülüğünde babalık izninin önemine ve baba çocuk ilişkisine etkisine dikkat çekmek için hayata geçirilen ”Eşitlik İçin Babalık İzni” projesini destekledik ve birlikte oluşturduğumuz kampanya mesajlarının yaygınlaşmasına katkı sağladık. AÇEV Youtube kanalında gerçekleştirilen canlı yayında İskandinav ülkelerinin Ankara Büyükelçileri ile bir araya gelip çocuk bakımında babaların rolü ve babalık izninin işlevini, İskandinav ülkelerinin deneyimlerini ve Türkiye bağlamında nasıl uygulanabileceğini konuştuk.

Babalar Günü nedeniyle Baba Buluşmaları Uygulamasına katılan babalarla çevrim içi ortamda bir araya geldik. Beş babayla gerçekleştirdiğimiz sohbetlerden kısa bir film hazırladık. Katılımcılarımız çocuklarıyla kurdukları ilişkileri, ev içi demokratik ortamın sağlanmasında yaptıklarını ve pandemi döneminde baba olmanın zorluklarını anlattılar.

AÇEV'DEN SON HABERLER

Deprem bölgesi çalışmalarımıza destek olun.