fbpx

Okuyan Bir Gelecek Projesi Dijital Platformuna Yeni Videolar Yüklendi

Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) olarak, çocukların dil gelişimini desteklemek, onlara kitap okuma sevgisi kazandırmak ve onları kitapların renkli dünyası ile buluşturmak için hayata geçirdiğimiz Okuyan Bir Gelecek projesinin dijital platformuna üç yeni kitap okuma videosu daha ekledik. Ünlü isimlerin kitap okuyarak destek olduğu projede, yeni kitapları oyuncular Selma Ergeç ve Hatice Şendil ile yazar Ayla Çınaroğlu seslendirdi.

Yeni eklenen videolarla 18 kitaba ulaşan platformda, Selma Ergeç Ali’ye Göre Gerçek, Hatice Şendil Seslerin Perisi Işık ve Ayla Çınaroğlu Tuz Masalı kitabını okudu.

AÇEV Okuyan Bir Gelecek dijital platformunun müziklerini Fazıl Say üstelenirken, Ayfer Gürdal Ünal, Bahar Eriş, Beren Saat, Cem Yılmaz, Demet Evgar, Fatih Türkmenoğlu, Genco Erkal, Gökçe Gökçeer, Gülçin Alpöge, Mert Fırat, Selçuk Yöntem, Sevda Mustafaoğlu, Songül Öden, Tilbe Saran ve Yekta Kopan, proje kapsamında kitap okudu ve platformda yer alan videolar 200 binden fazla izlendi. Proje ile bugüne kadar 13 binden fazla çocuk Okuyan Bir Gelecek setlerine kavuştu. Öğrenmeyi destekleyici bu setler, 5 adet resimli hikâye kitabı, her kitaba özel hazırlanan etkinlikler ve oyun önerileri, bilim çocuk dergisi, resim defteri, kuru boya, oyun hamuru ve çeşitli eğitsel malzemelerden oluşuyor. Pojenin çözüm ortağı olan Kidega’nın desteği ile hazırlanan kitap setleri, ihtiyaç sahibi çocuklara ulaştırılıyor. AÇEV’in gönüllü eğitimcileri tarafından set gönderilen her hane aranarak ebeveynlere setin içinde bulunan malzemeleri nasıl kullanabilecekleri, bu malzemeleri kullanarak çocuklarının gelişimini nasıl destekleyebilecekleri aktarılıyor.

Destek vermek isteyenler Okuyan Bir Gelecek (www.okuyanbirgelecek.org) platformu üzerinden çocuklara set bağışlayabiliyor ya da setlerin oluşturulmasına katkıda bulunmak için kendi belirlediği miktarda destek olabiliyor. BAGIS yazıp 3747’ye SMS gönderenler de 20 TL bağışlamış oluyor.

AÇEV'DEN SON HABERLER

Deprem bölgesi çalışmalarımıza destek olun.