fbpx

Runtalya’da Adımlarımızı Okuyan Bir Gelecek Attık!

6 Mart 2022 Pazar günü gerçekleşen Runtalya Maratonu’nda adımlarımızı Okuyan Bir Gelecek için attık. Bu hikayenin kahramanı siz olun diyerek Okuyan Bir Gelecek kampanyamız için iyilik peşinde koşmaya devam ediyoruz.

Çocuklara kitap okunması, onların gelişimi için çok önemliyken ülkemizde ihtiyaç sahibi hanelerde yaşayan beş yaş altı çocukların büyük bir kısmının evinde kendisine ait hiç çocuk kitabı bulunmuyor. İhtiyaç sahibi hanelerde yaşayan 3-7 yaş arasındaki çocukları nitelikli kitaplar ile buluşturarak dil gelişimlerini desteklemeyi, kendilerini ifade edebilen, olumlu iletişim becerilerine sahip, eleştirel ve yaratıcı bireyler olabilmelerine katkıda bulunmayı hedefleyen Okuyan Bir Gelecek Projesi, kitaplara erişimi olmayan çocukların evlerine kitap setleri ulaştırıyor.

Toplanan bağışlar sayesinde, evinde kendisine ait çocuk kitabı olmayan binlerce çocuk resimli hikaye kitaplarıyla buluşacak. Çocuklara gönderilecek kitap setinin içinde beş farklı resimli hikâye kitabı, her kitapla birlikte öğrenilebilecek yeni sözcükler ve açıklamaları, çocukların kitaplarla ilgili düşünmelerini destekleyecek sohbet soruları, her kitaba özel hazırlanan evde uygulanabilecek etkinlik ve oyun önerilerinin yanı sıra bilim çocuk dergisi, resim defteri, kuru boya, geometrik şekil oyunu, oyun hamuru gibi öğrenmeyi destekleyici materyaller yer alacak. Bu setler ihtiyaç sahibi çocuklara gönderilecek ve çocukların gelişimi ev ortamında ebeveynleri aracılığıyla desteklenecek. Set gönderilen her hane gönüllü AÇEV uzmanları tarafından aranacak ve ebeveynlerle çocuklarının gelişimini desteklemek için neler yapabilecekleri hakkında görüşmeler yapılacak.

Bu yıl Runtalya’da AÇEV çalışanları, bireysel koşucular ve kurumsal koşuculardan oluşan 150 kişilik bir ekip Okuyan Bir Gelecek için koştu. Hedefimiz, kitaplara erişimi olmayan 100 bin ihtiyaç sahibi çocuğu kitap setlerimizle buluşturmak. Daha çok çocuğun kitaplara ulaşmasını sağlamak için siz de AÇEV koşucularını destekleyebilirsiniz. 21 Mart 2022 tarihine kadar koşuculara bağışta bulunabilir, Runtalya Maratonu’na özel hazırladığımız sertifikamızı kendiniz ya da sevdikleriniz için alarak Okuyan Bir Gelecek hayalimize ortak olabilirsiniz.

Koşucularımıza bağışta bulunmak için tıklayınız.

Sertifika bağışında bulunmak için tıklayınız.

AÇEV'DEN SON HABERLER

Deprem bölgesi çalışmalarımıza destek olun.