fbpx

Uluslararası Erken Çocukluk Barış Konsorsiyumu’ndan Kalıcı Eylem ve Destek Çağrısı:

6 Şubat’ta Türkiye ve Suriye’de gerçekleşen ve 50.000’i aşkın kişinin hayatını kaybettiği büyük felaketin üstünden 6 ay geçti ve etkileri ne yazık ki devam ediyor. UNICEF verilerine göre depremden etkilenen, Türkiye’de 2,5 milyonu çocuk olmak üzere en az 9,1 milyon kişinin, Suriye’de ise 2,6 milyonu çocuk olmak üzere en az 5,4 milyon kişinin yardıma ihtiyacı var. Bölgede özellikle çocukların sağlığı ve gelişimi bakımından uzun vadeli kalıcı iyileşme adımlarının atılması çok önemli.

AÇEV’in kurucularından olduğu ECPC (Early Childhood Peace Consortium – Erken Çocukluk Barış Konsorsiyumu), Türkiye ve Suriye’deki depremlerden etkilenen çocukların ve ailelerin korunması için kalıcı eylem ve destek çağrısında bulundu.

Yapılan çağrıda özellikle beyin gelişiminin en hızlı olduğu dönemlerde çocukların afet ve krizlerin olumsuz etkilerine karşı savunmasız olduklarının altı çiziliyor.

Bu kritik dönemde, yeterli destek olmadan aşırı derecede strese ve yoksunluğa uzun süre maruz kalmanın, “ağır strese” (toxic stress) neden olabileceği, bu durumun çocuğun bedensel, zihinsel, sosyal ve duygusal gelişimleri üzerinde uzun vadeli olumsuz etkilere neden olabileceği belirtiliyor.

Kalıcı Eylem ve Destek Çağrısı

Erken Çocukluk Barış Konsorsiyumu’nun deprem bölgesi için hazırladığı kalıcı eylem ve destek çağrısı metnine buradan ulaşabilirsiniz. 

ÇAĞRI METNİ İÇİN TIKLAYIN

AÇEV'DEN SON HABERLER

Deprem bölgesi çalışmalarımıza destek olun.